Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Utakmica sezone na Grbavici, pada li baš večeras odluka o prvaku?

zrinjski zeljeznicar mostar

Večerašnju utakmicu Željezničara i Zrinjskog mnogi će nazvati derbijem sezone. Istina je, ovaj meč može biti presudan da jedan od dva kluba uskoro postane prvak Bosne i Hercegovine, makar je Baka Slišković jučer na konferenciji za medije tvrdio da on kako god da završio neće odlučiti prvaka.

A pobijedi li Zrinjski, teško je očekivati da se za tri kola nešto na vrhu može promijeniti. I s jednim bi bodom gosti bili “kao na konju“, dok bi pobjeda domaćina Želju približila tituli i prvenstvo učinila zanimljivijim i neizvjesnim do samog kraja.

Navijači s nestrpljenjem isčekuju start večerašnjeg duela. Željine pristalice po običaju će napraviti poseban štimung, pjevat će se Grbavica, na Jugu će se glasno navijati, a veliku će podršku imati i gosti. Od dana kad je pobijeđen Radnik, u Mostaru vlada fudbalska euforija, pa su ulice ukrašene navijačkim parolama.

Utakmice Željezničara i Zrinjskog posljednjih su godina prema tradiciji zanimljive. Ove sezone sastali su se tri puta, a uspješniji je s dvije pobjede bio Zrinjski. Posljednji meč okončan je remijem, nakon što je Željezničar do samog finiša vodio čak s 0:3.

Blaž Slišković večeras ne može računati na Semira Pezera, dok na drugoj strani neće biti Sinana Ramovića i Siniše Stevanovića. Admir Adžem je ukinuo suspenziju Asimu Zecu. Meč će uzživo prenositi Moja Tv.