Fudbal

Zvanično

Utakmica Željezničar – Čelik registrovana službenim rezultatom 3:0

05/11/2019

U slučaju da do petka ne izmiri oko 100.000 KM dugovanja, klub iz Zenice neće moći igrati ni utakmicu 16. kola Premijer lige BiH

Neodigrana utakmica 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između fudbalera Željezničara i Čelika iz Zenice, registrovana je službenim rezultatom 3:0 u korist sarajevskog kluba, odlučila je danas Takmičarska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), javlja Anadolu Agency (AA).

Meč je tim s “Grbavice” dobio za “stolom”, zato što je Čeliku prošle nedjelje zabranjeno odigravanje susreta jer nije isplatio dugovanja.

Željezničar je s nova tri na drugom mjestu tabele s 29 osvojenih bodova, dva manje iza lidera Sarajeva.
Čelik ima 16 bodova, te je deveti na tabeli. Međutim, radi neodigravanja utakmice u minulom kolu, po svemu sudeći, Čeliku će biti oduzeto od tri do 12 bodova.

U slučaju da do petka ne izmiri oko 100.000 KM dugovanja, klub iz Zenice neće moći igrati ni utakmicu 16. kola Premijer lige BiH u kojem bi narednog vikenda trebao ugostiti posljednjeplasirani tim na tabeli Zvijezdu 09. Ukoliko zbog dugova ne odigraju i drugi meč u ovoj sezoni Čelik će biti izbačen iz Premijer lige BiH.

Čelnici tima s “Bilinog polja” ističu kako će dugovanja izmiriti tokom sedmice, kako bi nastavili s takmičenjem u bh. društvu najboljih.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.