Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

humanitarna akcija

“Utakmica života” za Amela Hamzića

hamzic

Naš najpoznatiji sportski novinar Sinan Sinanović angažovao se na sastavljanju ekipe Humanih zvijezda

Revijalna utakmica za pomoć Amelu Hamziću koji je obolio od leukemije održat će se u srijedu s početkom u 19:00 sati u sportskoj sali Skenderija u Gradačcu.

Amel je sin Amira Hamzića, bivšeg kapitena NK Zvijezda, najbolje generacije tog kluba koja je ekspresno u tri sezone protutnjala od Druge lige do Premijer lige BiH.

Kada su čuli za Amelovu bolest, Amirovi saigrači su se sami organizovali i odlučili se da pomognu svom kapitenu. Za organizaciju humanitarne utakmice prvi su se odazvali naši bivši nogometaši koji su već učestvovali na mnogo takvih utakmica.

Organizacioni odbor sačinjavaju bivši nogometaši Zvijezde iz najsjajnije generacije Zvijezde Nermin Huseinbašić, Velibor Vasilić, Denis Taletović, Armin Mujčić, Nedim Huseibašić i Amir Rekić. Utakmicu su nazvali “Za utakmicu života” i pozvali što veći broj sugrađana da se odazovu i dođu u gradsku dvoranu. Naš najpoznatiji sportski novinar Sinan Sinanović angažovao se na sastavljanju ekipe Humanih zvijezda.

Tako će na utakmici nastupiti dobro poznata imena i legende našeg nogometa Alen Škoro, Mersudin Ahmetović, Vladan Grujić, Darko Maletić, Vule Trivunović, Vlatko Glavaš, Vedin Musić, Mirsad Dedić, Bakir Beširević, Nudžeim Geca, Edin Mujčin, Veldin Karić, Samir Bekrić, Aleksandar Kosorić, Damir Špica…

Zanimljivo je da je među ovim igračima čak petorica bivših reprezentativaca koji su igrali u onoj čuvenoj utakmici protiv Brazila u Manausu.