Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Užasne scene s beogradske Marakane, sukob navijača i policije (FOTO)

151-derbi-FK-Crvena-zvezda-FK-Partizan-foto-Telegraf-12

Pogotkom u 85. minutu utakmice, Crvena zvezda povela je protiv Partizana 1:0 u 151. “vječitom derbiju“, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Partizan uspio da u 95. minutu postigne gol i na taj način izdejstvuje izjednačen rezultat na kraju utakmice, odigrane u okviru prvog kola plej-ofa Superlige Srbije, javlja Anadolu Agency (AA).

Na početku utakmice, u prvih dvadeset minuta crveno-bijeli bili su bolji i imali su par prilika, nedovoljno dobrih da bi ih realizovali golom. U drugom delu prvih 45 minuta, Partizan je počeo bolje da igra.

Pred kraj prvog poluvremena Crvena zvezda je imala još jednu priliku kada je Katai od centra povukao loptu te poslije finte šutirao sa ivice kaznenog prostora. Međutim, ovu priliku Kataia osujetio je golman crno-belih, Šaranov koji je odbranio i na taj način obezbijedio da se na pauzu ode izjednačenim rezultatom 0:0.

Zbog tuče koja je izbila na utakmici, drugo poluvrijeme je počelo sa zakašnjenjem, a do posljednjih minuta meča tempo igre je bio usporen i bez prilika za gol sa obje strane.

U 85. minutu, Crvena zvezda je povela golom Predraga Sikimića, koji je nakon Ristićevog centaršuta, koji je uz odbitak završio u kaznenom prostoru, sa desetak metara poslao loptu u gornji desni ugao gola Šaranova.

U toku sudijske nadoknade vremena, u 93. minutu utakmice, Crvena zvezda je ostala sa igračem manje, koji je dobio crveni karton karton za Zvezdu, da bi minut kasnije Partizan izjednačio.

Posle izbijene lopte Everton je šutirao sa oko 35 metara, lopta je išla pravo u golmana crveno-belih Kahrimana, ali mu je prošla “kroz ruke“ i završila u mreži, čime je postavljen konačan rezultat 1:1.

Nakon što je donio izjednačenje svom klubu, Everton se neprikladno radovao zbog čega je dobio žuti karton, koji mu je bio ujedno i drugi, pa je i Partizan završio meč sa desetoricom.