Navijač Grčke brutalno pretučen tokom utakmice protiv Gibraltara (VIDEO)

tuca

Prije pet dana nogometaši Grčke pobijedili su slabašni Gibraltar 4:0 u zadnjem kolu kvalifikacija za plasman na SP u Rusiju.

Grci su tom pobjedom osigurali drugo mjesto ispred BiH i put do Rusije tražit će preko baraža. Žrijeb dodatnih kvalifikacija održat će se u utorak, a Grci za protivnike mogu dobiti Hrvatsku, Švedsku, Švicarsku ili Italiju.

Stadion Georgios Karaiskakis u Pireju bio je krcat, navijači su došli podržati svoju reprezentaciju, ali u jednom trenutku klupski animoziteti isplivali su u prvi plan. Navijači dvaju najvećih grčkih klubova, Panathinaikosa i Olympiakosa, ne podnose se, mržnja traje već desetljećima, a da je to doista tako, uvjerili smo se i prošlog utorka.

Jedan navijač PAO-a u zelenom dresu zalutao je na tribinu gdje su bili smješteni navijači kluba iz Pireja, a ovi kad su ga ugledali, počeli su ga brutalno mlatiti i skidati mu dres. Sve se to događalo dok je utakmica trajala, a nesretni navijač, premda pošteno pretučen, spasio se skokom preko tribina na atletsku stazu, gdje su ga dočekali redari i odveli na sigurno.