Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vaha bi rado zaobišao Hrvatsku

Halilhodzic

Ne bih volio da izvučemo Hrvatsku. U zadnjem smo redu, nije da nam se nudi neki izbor, protiv koga god igrali, bit će nam teško, rekao je za Sportske novosti selektor Japana Vahid Halilhodžić, kazavši i da je Hrvatska među reprezentacijama koje bi volio izbjeći.

– Tu je toliko dobrih igrača, puno talenta i kvaliteta, a svi oni, predvođeni Lukom Modrićem, dolaze u Rusiju motivisani i spremni na veliki rezultat. Poznajem Hrvatsku i možda bi mi priprema utakmica bila lakša nego drugim selektorima, ali, radije ne bih, rekao je.

Vaha ističe da mu je želja proći grupu, iako je svjestan da će teško ponoviti uspjeh iz Brazila gdje je s Alžirom ispao u osmini finala nakon produžetka 2:1 od kasnije prvaka Njemačke.

– Alžir je bio možda s više odličnih pojedinaca, međutim, sve zavisi o tome kako se pripremiš za turnirski način i kako ti se otvori. Mi smo tada dobro krenuli, napunili se samopouzdanjem, kad smo prošli grupu bili smo opasni svima. Odigrali smo ravnopravno s Njemačkom, da smo prošli, ko zna dokle bismo dogurali. Uspjeh na velikom takmičenju zavisi od puno stvari, nadam se da ću i s Japanom biti uspješan, dodao je.