Fudbal

Vaha od svih “svojih” klubova samo nije bio trener Veleža

01/10/2018

Trenerska karijera Vahida Halilhodžića započela je u Maroku prije 21 godinu. U to vrijeme 45-godišnji stručnjak preuzeo je Casablancu sa kojom je napravio velike stvari, nakon čega je uslijedio Lille, koji je bio prava odskočna daska.

Sa ovim klubom uspio je plasirati se u Ligue 1 i odmah izboriti nastup u Ligi prvaka, da bi kasnije uslijedila kratka epizoda u Rennesu, koji je spasio ispadanja. Prvi klub u kojem se okušao kao trener, a da je ranije bio i igrač istog bio je PSG. Vaha je prije povratka kući igrao za slavni klub u sezoni 1986/1987.

Na klupu Parižana sjeo je 2003, a rastao se 2005. Prije PSG-a Halilhodžić je igrao samo za još dva kluba. To su matični Velež i Nantes. I to su klubovi koji su obilježili njegovu karijeru. Za Velež je uz kratku posudbu u Neretvu Metković igrao od 1971. do 1981. Za Nantes od 1981. do 1986. A danas će po prvi put preuzeti kormilo Nantesa.

Halilhodžić dakle, od klubova za koje je igrao, nije trenirao samo Velež. Ali jeste bio sportski direktor rođenih nakon povratka iz Francuske.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.