Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vaha od svih “svojih” klubova samo nije bio trener Veleža

Vahid HALILHODZIC

Trenerska karijera Vahida Halilhodžića započela je u Maroku prije 21 godinu. U to vrijeme 45-godišnji stručnjak preuzeo je Casablancu sa kojom je napravio velike stvari, nakon čega je uslijedio Lille, koji je bio prava odskočna daska.

Sa ovim klubom uspio je plasirati se u Ligue 1 i odmah izboriti nastup u Ligi prvaka, da bi kasnije uslijedila kratka epizoda u Rennesu, koji je spasio ispadanja. Prvi klub u kojem se okušao kao trener, a da je ranije bio i igrač istog bio je PSG. Vaha je prije povratka kući igrao za slavni klub u sezoni 1986/1987.

Na klupu Parižana sjeo je 2003, a rastao se 2005. Prije PSG-a Halilhodžić je igrao samo za još dva kluba. To su matični Velež i Nantes. I to su klubovi koji su obilježili njegovu karijeru. Za Velež je uz kratku posudbu u Neretvu Metković igrao od 1971. do 1981. Za Nantes od 1981. do 1986. A danas će po prvi put preuzeti kormilo Nantesa.

Halilhodžić dakle, od klubova za koje je igrao, nije trenirao samo Velež. Ali jeste bio sportski direktor rođenih nakon povratka iz Francuske.