Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vaha oslabljen na Ujedinjene Arapske Emirate

vahid halilhodzic

Reprezentacija Japana koju vodi Vahid Halilhodžić u četvrtak igra važnu utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se održava u Rusiji iduće godine. Kvalifikacije ulaze u završnu fazu, a protivnik – Ujedinjeni Arapski Emirati – neće biti nimalo jednostavan zalogaj.

–  Niko ne može to zaboraviti i ovo je naša prilika za osvetu. Možda će nas oni provocirati, ali nadam se da će suci dobro obaviti svoj posao, izjavio je japanski selektor japanskim novinarima.

Sportska osveta koju spremaju samuraji neće se dogoditi tek tako. Keisuke Honda (Milan), Yuto Nagatomo (Inter) su van forme, a Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt) mora na operaciju.  Radi se o trojcu koji kombinirano ima čak 280 nastupa za seniorsku reprezentaciju, pa ne treba posebno naglašavati kakav je to udarac za Halilhodžića. Ipak, bosanskohercegovački trener ne gubi optimizam uoči sraza na vrućem arapskom pijesku.

– Honda i Nagatomo igraju za velike europske klubove i čak i ako samo treniraju – mogu im vjerovati. Keisuke je uvijek gladan kada igra za reprezentaciju i njegovo prisustvo je bitno. Naravno da bih volio da igra više u Milanu, ali što je tu je, izjavio je Halilhodžić za tamošnje medije.