Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vaha pred debi: Ne očekujte da im damo deset golova

vaha1

Pred Vahidom Halilhodžićem je prvi meč u francuskom prvenstvu nakon punih 13 godina. Trener Nantesa debitovat će u duelu sa Bordeauxom. Ekipu je uspio tek površno upoznati. Pogledao je i neke snimke.

– Gledao sam, naravno, i Bordeax i Nantes. I drugačiji je osjećaj bio kada sam Bordeaux gledao s tribina, nego na TV ekranu. Protiv Kopenhagena su bili dobri. Otkako su promijenili trenera i oni su kvalitetniji. Prilično su povučeni i igraju na kontre. Nemojte očekivati da kažem da ćemo im dati deset golova. Nastojat ćemo uraditi nešto lijepo, ostvariti pozitivan rezultat… Protivnik nam ništa neće pokloniti. Imam iskustva, znam šta nas čeka. Neće biti lako, najavio je Halilhodžić.

Komunicirao je sa svim igračima posebno.

– Neki me nisu ni razumjeli. Pitajte igrače kako su prihvatili Vahida. Brazilci nisu razumjeli šta sam im govorio, priznao je Vaha.

Ispričao je i jednu zanimljivost.

– Kao igrač sam za Nantes debitovao protiv Bordeauxa. Izgubili smo 3:2 i to zbog mene, koji nisam dobro reagovao u nekim situacijama. Kod njih su igrali Giresse, Tigana, Marius Treasury… Ja sam bio tek došao, nisam znao ni jezik… Zaista sam bio loš. Vidio sam nakon meča da novinari nisu sretni. Bio je to veliki derbi, opisao je Halilhodžić.