Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nantes

Vaha u šoku: Ovo mi se u karijeri nije desilo

vaha h

S utakmicom manje, Nantes nakon 24. prvenstvenog kola zauzima 15. poziciju s 24 boda. Caen (18) i Guingamp (14), također s utakmicama manje, nalaze se na pretposljednjem i posljednjem mjestu, odnosno u zoni ispadanja

Nantes je u nedjeljnom okršaju francuskog prvenstva izgubio protiv Nimesa s 2:4, iako je do 47. minute vodio s 2:0.

Nantes je tako nastavio niz bez pobjede koji traje više od mjesec dana (od 8. januara) i pobjede nad Montpellierom (2:0).

“Vodeći se logikom, ne mogu objasniti šta se dogodilo. Ovo je noćna mora”, šokiran je nakon utakmice bio Nantesov trener Vahid Halilhodžić.

“Prvi put u trenerskoj karijeri doživio sam da na domaćem terenu u jednom poluvremenu primimo četiri gola. Upozoravao sam tokom pauze da je 2:0 opasan rezultat. Moramo detektirati probleme. Ako ih ne riješimo, ispast ćemo u drugu ligu. Na neka pitanja i dalje ne mogu pronaći odgovore”, shrvano je, u kratkom obraćanju pred novinarima na pres konferenciji, zaključio Vahid Halilhodžić.

S utakmicom manje, Nantes nakon 24. prvenstvenog kola zauzima 15. poziciju s 24 boda. Caen (18) i Guingamp (14), također s utakmicama manje, nalaze se na pretposljednjem i posljednjem mjestu, odnosno u zoni ispadanja.

Prije povratničke sezone u prvu ligu (2013. / 2014.), Nantes je četiri uzastopne sezone nastupao u drugom rangu. Izjednačen s Monacom, s osam prvenstvenih šampionskih titula jedan je od najtrofejnijih prvoligaških klubova. Više naslova prvaka osvojili su samo Saint-Etienne (10) i Marseille (9).