Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. stručnjak

Vahid Halilhodžić kandidat za selektora Brazila: “Zvali su me”

vahid-halilhodzic-ss

“Uspostavljen je prvi kontakt. Što će dalje biti, ne znam. Sve treba precizirati, konkretizirati”

Vahid Halilhodžić je kandidat za selektora reprezentacije Brazila. Bosanskohercegovački stručnjak potvrdio je da je primio poziv. “Istina, jutros sam dobio poziv. Uspostavljen je prvi kontakt. Što će dalje biti, ne znam. Sve treba precizirati, konkretizirati”, rekao je 70-godišnji Halilhodžić za Dnevni avaz.

“U minulom periodu sam dobio pozive desetak nacionalnih selekcija. Razmišljam šta je najbolje napraviti. Što se tiče Brazila, vjerovatno će se u narednih sedmicu dana znati više”, dodao je Halilhodžić, koji je bez trenerskog posla od avgusta 2022. godine, kada je dobio otkaz kao selektor reprezentacije Maroka.

Maroko je potom sa selektorom Walidom Regraguijem osvojio četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Hrvatska je izbacila Brazil u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, nakon kojeg je dotadašnji selektor Tite otišao. Brazilci od tada traže njegova nasljednika, a kao opcije su se spominjali i Pep Guardiola te Carlo Ancelotti.

Azijski mediji su krajem januara pisali kako je Halilhodžić i kandidat za preuzimanje Južne Koreje, čime bi naslijedio Portugalca Paula Benta, koji je s tom reprezentacijom priredio iznenađenje u Kataru, stigavši do osmine finala.

Halilhodžić je Marokance odveo na Svjetsko prvenstvo, no dobio je otkaz uoči takmičenja, nakon što se posvađao s nekolicinom zvijezda, koje je njegov nasljednik Walid Regragui vratio u ekipu.

Halilhodžiću je to bio treći put da ne ide na Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom s kojom ga je izborio. Uoči Svjetskog prvenstva 2010. dobio je otkaz u Obali Bjelokosti, a 2018. u Japanu. Jedino je Alžir poveo na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.