Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Vaha treći put u karijeri dobio otkaz uoči SP-a na koje se kvalifikovao

Doha: Dolazak na izvlačenje skupina za Svjetsko prvenstvo
01.04.2022., Doha - Izvlacenje skupina za Svjetsko prvenstvo koje se odrzava u Katru od 21.11.-18.12. ove godine. Vahid Halilhodzic, izbornik Maroka. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Predsjednik tamošnjeg saveza obećao je navijačima povratak najboljeg igrača Hakima Ziyecha u reprezentaciju

Naš fudbalski trener Vahid Halilhodžić zvanično više nije selektor nogometne reprezentacije Maroka, saopćio je tamošnji nogometni savez. Treći put u trenerskoj karijeri Halilhodžić je tako dobio otkaz uoči Svjetskog prvenstva u nogometu nakon što se sa reprezentacijom kvalificirao na SP.

Prvi put kada je odve Obalu Slonovače na SP 2010, zatim Japan na SP 2018, a sada i Maroko na SP 2022. godine.

Marokanci su objavili da je ugovor s Halilhodžićem raskinut zbog nesuglasica i neslaganja o načinu na koji bi se najbolje trebala pripremiti reprezentacija za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

“S obzirom na nesuglasice između Fudbalskog saveza Maroka i selektora Vahida Halilhodžića o tome kako najbolje pripremiti fudbalsku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, dvije strane su se odlučile međusobno razići”, saopštio je marokanski Savez.

Predsjednik tamošnjeg saveza obećao je navijačima povratak najboljeg igrača Hakima Ziyecha u reprezentaciju. Podsjetimo, Halilhodžić je izbacio ofanzivca Chelseaja iz reprezentacije zbog zbog nediscipline.