Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Valverde pred revanš s Romom: Moramo zaboraviti prvu utakmicu

Ernesto Valverde

Ernesto Valverde, trener Barcelone, uoči večerašnjeg revanša četvrtfinala Lige šampiona protiv Rome izjavio je da njegov tim mora zaboraviti prvu utakmicu u kojoj je slavio s 4:1. Istakao je da ne smiju pomisliti da je sve riješeno, jer će odluka pasti u Rimu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Biće to utakmica slična prvoj, ali sa većim intenzitetom. Kada ste u zaostatku onda želite odmah postići gol i mislim da će to Roma pokušati uraditi. Moraćemo da odigramo dobru utakmicu da bi prošli dalje. Ne smijemo da mislimo da smo već pobijedili i da je sve odlučeno. Imamo dobar rezultat sa Camp Noua, ali moramo igrati kao da je bilo 0:0“, naglasio je Valverde.

“Barcin“ trener je svjestan da se u jednoj utakmici može svašta dogoditi, pa i to da Roma napravi čudo.

“Naravno da postoji šansa da izgubimo, u fudbalu se događaju nevjerovatne stvari. Moramo se pobrinuti da se to ne dogodi. Znamo da će se tim s kojim se suočavamo boriti kako bi postizao golove. Imaju zaista dobre igrače, a jedna greška ili prekomjerno samopouzdanje nas mogu skupo koštati. Vidjećemo koliko mogu ograničiti naše igrače i onda ćemo djelovati u skladu s tim. Naravno, moraćemo obratiti pažnju na Edina Džeku i druge“, zaključio je Valverde.

Revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Rome i Barcelone igra se večeras na rimskom Olimpicu sa početkom u 20.45 sati.