Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

defanzivci

Van Dijk savjetovao Maguireja kako da se nosi s pritiskom

Dijk – Maguire

Maguire je iz Leicester Cityja prešao u United za 87,3 miliona eura, čime je srušen dosadašnji rekord Virgila van Dijka koji je u januaru 2018. iz Southamptona stigao u Liverpool za 84,6 miliona eura

Defanzivac Liverpoola Virgil van Dijk upozorio je Harryja Maguireja na pritisak koji sa sobom nosi činjenica da je prelaskom u Manchester United postao naskuplji odbrambeni fudbaler u historiji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Maguire je iz Leicester Cityja prešao u United za 87,3 miliona eura, čime je srušen dosadašnji rekord Virgila van Dijka koji je u januaru 2018. iz Southamptona stigao u Liverpool za 84,6 miliona eura.

“Cijena sa sobom nosi i pritisak, ali to ne mijenja stvari previše, jer si uvijek pod pritiskom kada si u velikom klubu poput Uniteda. Nemoguće je potpuno isključiti sav pritisak. Dosta stvari je važnije od igranja fudbala. Trebaš uživati, a pritisak će uvijek biti prisutan”, rekao je van Dijk.

Engleskom reprezentativcu Maguireju je savjetovao da se fokusira na ono što voli i odigra najbolje što može.

“Pokaži svoje kvalitete na terenu, uživaj u igri i ne razmišljaj o drugim stvarima”, poručio je Holanđanin, prenosi Sky Sports.

Van Dijk je prema mišljenju mnogih opravdao cijenu koja je plaćena za njega, a to potvrđuje i podatak da je u prošloj sezoni prograšen igračem godine u Premier ligi.