Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Van Gaal: Moguće je da Leicester osvoji ligu

960 copy

Louis van Gaal, menadžer Manchester Uniteda, smatra da Leicester City, trenutni senzacionalni lider Premier lige nakon 13. kola, može osvojiti titulu šampiona Engleske. Upravo su “lisice” sljedeći rival Manchestera u subotnjem derbiju 14. kola.

U prošlosezonskom ogledu na stadionu “King Power” Leicester je slavio rezultatom 5:3 pa i zbog toga van Gaal s oprezom i poštovanjem prema rivalu dočekuje i ovosezonsko gostovanje.

“Mislim da je moguće da Leicester osvoji ligu. Imaju Jamiea Vardyja, prvog strijelca lige. I prošle sezone nam je pravio probleme. On pogađa, zna iznuditi penal, postigao je deset golova na deset utakmica zaredom, zaista je sjajan napadač. Od igrača znam samo da je Dennis Bergkamp napravio isti podvig dok je igrao za Ajax. To govori da tako nešto nije lako napraviti”, kazao je van Gaal za britanske medije i dodao:

“Normalno je da klubovi poput Leicestera, kako sezona odmiče, sve teže dolaze do bodova. No, ovo je Engleska i u Premier ligi svaki klub ima dovoljno novca da pojača svoj tim. Razlika između klubova u Premier ligi je veoma mala, tako da nije isključeno da Leicester izdrži u ovom ritmu do završnice sezone.”

Poslije 13 odigranih kola Leicester drži prvo mjesto sa 28 bodova, a Manchester United je drugi sa bodom manje, tako da je ulog pred subotnji međusobni duel veliki.