Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Van Gaal “nema pojma” gdje je Di Maria

van gaal di maria

Louis van Gaal rekao je da situacija oko Davida De Gee ne odgovara klubu i da golman možda želi otići iz Manchester Uniteda. On želi napustiti Englesku i otići u Real, iako je United čvrst da ga ne pušta, a Van Gaal je priznao da je ta saga problem za klub.

“Ova situacija nije dobra za De Geu, niti za klub”, rekao je nakon poraza 2:0 od PSG-a.

Real nije ponudio koliko United traži, iako idućeg ljeta De Gea može otići bez odštete. Nakon cijele sapunice oko prelaska u Real, De Gea je branio protiv Barcelone i sada poluvrijeme protiv PSG-a, kada je požurio s linije kod Matuidijevog gola, ali kod Ibrahimovićeva nije mogao ništa.

Van Gaal je također priznao da nema pojma gdje je Angel Di Maria, dok se Argentinčev transfer u PSG bliži kraju. Di Maria se nije pojavio na pripremama 25. jula, a Van Gaal je potvrdio da se nije pojavio na letu za San Jose, kako je bilo planirano.

Ali, Parisov je trener Laurent Blanc otkrio da su pregovori pri kraju.

“Manchester United i Paris SG dva su velika kluba i pregovori mogu biti komplicirani, ali bliže se kraju”, rekao je Blanc.

Di Mariju je United kupio za rekordnih 75 miliona  eura od Reala prošloga ljeta, ali se nije prilagodio i odigrao je samo 20 utakmica u prvom sastavu.