Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Van Gaal: Utakmicu smo izgubili u prvom poluvremenu

van gaal65

Louis van Gaal, menadžer Manchester Uniteda smatra da je njegov tim današnju utakmicu protiv Stokea, prvu koja je igrana na Boxing Day, izgubio u prvih 45 minuta.

Van Gaal je u izjavi za britanske medije naglasio kako njegov tim u prvom poluvremenu nije igrao fudbal, što je Stoke znao iskoristiti i sa dva gola obradovao svoje navijače na „Britania“ stadionu.

„Izgubili smo utakmicu u prvih 45 minuta, zato što nismo igrali fudbal. Pokušao sam to na odmoru analizirati. Rekao sam igračima da izađu na teren i u nastavku zaigraju fudbal, jer nemate šta izgubiti. Vidjela se ogromna razlika u našoj igri u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da nadoknadimo loše izdanje iz prvog dijela“, smatra holandski trener.

On je svjestan da će se pritisak javnosti na njega i igrače Uniteda dodatno pojačati nakon poraza u Stokeu, ali tvrdi da će se pokušati fokusirati na otklanjanje problema.

„Stalno smo pod pritiskom, tako će biti i nakon ovog poraza. Veoma teško je raditi u takvoj situaciji, ali se pokušavam usredotočiti na otklanjanje problema. Ne znam da li je ovaj poraz nešto promijenio, ali do sada sam osjetio podršku igrača i rukovodstva kluba. Naravno, navijači su razočarani, ali to je logično nakon četiri poraza u nizu“, smatra Van Gaal.

Pojedini mediji su već smijenili Van Gaala i na njegovo mjesto postavili Josea Mourinha, nedavno otpuštenog menadžera Chelseaja. Tako su španski mediji dvadesetak minuta po završetku utakmice Stoke – Manchester United objavili kako će Mourinho naredne sedmice sjesti na klupu „crvenih đavola“. Mnogi očekuju da će Van Gaal otkaz dobiti do kraja dana