Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Van Gaalu je “muštuluk” o otkazu uzeo Mourinho

van gaal mourinho

Louis van Gaal saznao je prije nekoliko sedmica kako mu Manchester United traži zamjenu i to mu je otkrio čovjek koji će ga vjerovatno naslijediti – Jose Mourinho!

Holanđanin je jučer i zvanično dobio otkaz nakon dvije godine na klupi Uniteda, a trebao bi ga zamijeniti upravo Special One, koji ga je nazvao po završetku inicijalnog razgovora s čelnicima kluba s Old Trafforda i obavijestio ga kako je upravo bio na intervjuu za njegov posao.

Dvojica menadžera sarađivali su u Barceloni, Portugalac je tad bio prevoditelj Louisu van Gaalu, a Mourinho ga je nazvao prije nekoliko sedmica i sve mu priznao jer nije želio pokvariti njihov odnos.

mourinho van gaal

Van Gaalu je to bila prva vijest o mogućoj ostavci jer je bio uvjeren kako će odraditi svoj trogodišnji ugovor do kraja, no otpušten je godinu dana uoči isteka ugovora i otpremljen s pet miliona funti više na bankovnom računu.

Iako je osvojio prvi Unitedov trofej po odlasku sir Alexa Fergusona, Van Gaal je dobio dva dana za proslavu s igračima. Pokazalo se kako mu je nedjeljna klupska večera posljednja u Manchester Unitedu, a izvršni potpredsjednik na jučerašnjem sastanku obavijestio ga je kako može uzeti svoje papire.

Mourinho bi sutra trebao prvi put u njega službeno ušetati kao prvi trener Crvenih đavola.

15 miliona funti

Prema izvještajima s Ostrva, Mourinho će u Unitedu raditi za godišnju plaću od 15 milina funti godišnje (19,5 miliona eura). Osnovna plaća bit će mu deset miliona funti, ali s bonusima za trofeje može zaraditi još pet. Potpisat će trogodišnji ugovor koji mu je jučer dogovorio agent Jorge Mendes.