serija A

VAR poništio Ronaldu pobjedonosni pogodak, Jajalo zamalo zavio Juventus u crno

E9appD8XMAsniHA

Cristiano Ronaldo je u 94. minuti zabio za 3:2, ali pogodak je nakon intervencije VAR-a poništen zbog ofsajda

Udinese i Juventus remizirali su 2:2 u prvom kolu italijanske Serie A. Juventus je na poluvremenu imao vodstvo od dva razlike zahvaljujući golovima Paula Dybale i Juana Cuadrada, ali Roberto Pereyra i Gerard Deulofeu nadoknadili su taj zaostatak.

Juventus je furiozno krenuo u utakmicu i poveo u drugoj minuti preko Dybale koji je povratnu loptu Bentancura pretvorio u pogodak. U 23. minuti Dybala se našao u ulozi asistenta kada je poslao precizno dugo dodavanje za Cuadrada, a Kolumbijac si je zatim solo akcijom stvorio prostor za udarac i udvostručio prednost torinskog kluba.

Roberto Pereyra je u 51. minuti smanjio na 2:1 iz jedanaesterca koji je skrivio Wojciech Szczesny, a vratar Juventusa bio je krivac i za drugi gol. Poigravao se s loptom te je Stefano Okaka presjekao jedno njegovo dodavanje i uposlio Deulofeua koji je pogodio u praznu mrežu za konačnih 2:2.

Ubrzo nakon izjednačenja, bivši igrač Sarajeva i povremeni reprezentativac BiH, Mato Jajalo, imao je izglednu šansu da donese svom timu pobjedu, ali je odbrana Juventusa njegov pokušaj izblokirala.

Vrijedi izdvojiti da je Cristiano Ronaldo u 94. minuti zabio za 3:2, ali pogodak je nakon intervencije VAR-a poništen zbog ofsajda.

Ronaldo je utakmicu počeo s klupe, a u Italiji se nagađalo da je to zato što je zatražio transfer, ali potpredsjednik Juventusa Pavel Nedved je to demantirao.