Varane: Nakon ovog poraza bićemo ujedinjeni kao nikada

varane_real_el_clasico

Fudbaleri Real Madrida pretrpjeli su težak poraz na svom Santiago Bernabeu u 175. prvenstvenom El Clasicu. Barcelone je slavila sa ubjedljivih 3:0 i pobjegla na 14 bodova prednosti. Raphael Varane, defanzivac Reala nakon utakmice je istakao da će nakon poraza njegov klub biti ujedinjen kao nikada, prenosi Anadolu Agency (AA).

Barcelona je golovima Luisa Suareza, Lionela Messija i Aleixa Vidala deklasirala Real i slavila sa 3:0. Uprkos zaostatku od 14 bodova Varane insistira na tome da trka za titulu šampiona Španije nije završena.

“Bili su efikasniji od nas. U trenucima kada smo igrali dobro nismo postizali golove, a oni jesu, i to je bila razlika. Ovaj poraz ne kvari dojam o 2017. godini koja je bila veoma dobra. U 2018. ulazimo sa veoma komplikovanom situacijom. Međutim, mi smo Real Madrid, nastavićemo da se borimo, bićemo ujedinjeni kao nikada“, kazao je Varane za španske medije.

Nakon 17 odigranih kola Barcelona je lider La Lige sa 45 bodova, dok je Real na četvrtom mjestu sa 31 i utakmicom manje. Drugoplasirani Atletico Madrid ima 36, a trećeplasirana Valencija 34 boda uz susret manje.