Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vardy na pragu produžetka saradnje sa Leicesterom

vardy

Jamie Vardy, ove sezone najbolji strijelac engleske Premier lige i senzacionalnog lidera Leicester Cityja, prema pisanju britanskih medija, na pragu je postizanja dogovora o produžetku saradnje. Navodno, Vardy bi uskoro trebao potpisati novi, poboljšani ugovor koji bi ga za „lisice“ vezao do 2019. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Vardy je „ekplodirao“ ove sezone, ali i cijeli tim Leicestera, pa je postao zanimljiv mnogim velikim i bogatijim klubovima u Engleskoj. Stoga je logično da mu je znatno skočila cijena. Prema sadašnjem ugovoru Vardy nedjeljno zarađuje oko 52.700 eura, a novi ugovor bi mu trebao donijeti znatno veću platu, prenose britanski mediji.

Vardy je u Leicester City stigao 2012. godine iz niželigaša Fleetwood Towna za 1,3 miliona eura. Sa „lisicama“ je izborio plasman u Premier ligu. U klubu kao da su znali šta slijedi, pa su u augustu 2014. produžili s njim ugovor do ljeta 2018. godine. Prošle sezone je postigao pet golova tokom kampanje u kojoj je Leicester izborio opstanak u engleskoj eliti. No, ove je postao jedan od najtraženijih napadača u Engleskoj. Zahvaljujući sjajnim partijama debitovao je i za nacionalni tim.

Leicester nakon 23 kola Premier lige drži prvo mjesto sa 47 bodova, tri više od prvih pratioca Manchester Cityja i Arsenala. Vardy je do sada postigao 16 golova i prvi je strijelac lige. Krajem novembra prošle godine golom protiv Manchester Uniteda ušao je u istoriju lige kao prvi igrač koji je pogodio mrežu u 11 uzastopnih utakmica srušivši rekord Ruuda van Nistelrooya.