Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Trener FK Sarajevo

Varešanović nakon poraza: Ne znam šta se desilo, kao da smo bježali od igre

mirza varesanovic
Foto: Almir Razić/ Fena

“Nismo uspjeli da uspostavimo našu igru, nismo mogli doći do igre koja nas je krasila u pripremimo utakmicama. Da li je to neki strah od rezultata ili šta, ne znam”, rekao je Varešanović

Sarajevo je sinoć poraženo od Torpeda i tako završilo svoj evropski put već u prvom pretkolu.

Vodili su bordo momci sve do finiša drugog poluvremena kada gosti pogađaju za izjednačenje. Nakon penala Torpedo je prošao dalje i zakazao duel protiv Aktobea.

Nakon susreta medijima se obratio trener domaće ekipe Mirza Varešanović.

“Želio bih da se zahvalim publici, nikad ovakva atmosfera nije bila. Nažalost nismo uspjeli da prođemo dalje. Nismo uspjeli da uspostavimo našu igru, nismo mogli doći do igre koja nas je krasila u pripremimo utakmicama. Da li je to neki strah od rezultata ili šta, ne znam. Mislim da smo imali u drugom poluvremenu bili bolji, ali iz jednog prekida smo primili jedan pogodak. U produžecima nismo uspjeli nametnuti našu igru, a penali su na kraju lutrija”, započeo je Varešanović.

Kazao je šef stručnog štaba kako je razočaran rezultatom.

“Ja sam prvi razočaran. Svi smo očekivali da možemo proći, svi smo vjerovali da imamo snage, znanja kvaliteta, ali smo znali da ova ekipa nije naivna, i da je nama ovo druga takmičarska utakmica. Ali bez obzira, mislim da imamo kvalitet da budemo dobra ekipa. Nemam šta da se vadim, igrači su dali sve da prođemo dalje.”

Još jednom je naglasio kako igračima nema šta da zamjeri te da ne zna šta se desilo.

“Rekao sam da želimo da u drugoj utakmici budemo još agresivniji nego u Gruziji, ali ne znam šta se desilo. Trebali smo i danas imali posjed lopte. Zašto to tako nije bilo, ne znam. Kao da smo bježali od igre ili smo se plašili neke greške. Ali nemam šta da zamjerim u drugom poluvremenu, i u produžecima, željeli smo gol da ne bismo ušli u penal seriju.”