Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Revanš susret na Koševu

Varešanović otkrio koji prvotimac propušta Torpedo, Avramovski i Šerbečić se vraćaju

mirza varesanovic
Foto: Almir Razić/ Fena

“Očekuje nas neizvjesna utakmica sa dobrim i iskusnim protivnikom. Organizovani su i imaju dobre igrače, ali vjerujem da smo mi i pored toga imali priliku da u prvom meču riješimo pitanje pobjednika u prvih 35 minuta. Nadam se da ćemo sutra to uspjeti uraditi”, kazao je Varešanović

Fudbaleri Sarajeva sutra igraju revanš susret 1. pretkola Konferencijske lige protiv gruzijskog Torpedo Kutaisija.

Prvi meč odigran prošle sedmice u Gruziji završen je remijem (2:2), a trener “bordo” tima Mirza Varešanović kazao je na večerašnjoj konferenciji za medije da očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu ali da vjeruje u pobjedu svog tima.

-Očekuje nas neizvjesna utakmica sa dobrim i iskusnim protivnikom. Organizovani su i imaju dobre igrače, ali vjerujem da smo mi i pored toga imali priliku da u prvom meču riješimo pitanje pobjednika u prvih 35 minuta. Nadam se da ćemo sutra to uspjeti uraditi – kazao je Varešanović.

Osvrnuo se i na izjavu trenera Torpeda Stevea Keana, koji je kazao da se njegov tim u utakmicu uspio vratiti nakon promjene taktike.

-Ne bih se složio s tom izjavom, nismo vidjeli nikakvu promjenu taktike ili formacije. Prvi gol smo primili u nezgodnom trenutku, a drugi je isto tako bio naša greška. U toj promjeni taktike mi smo njima zabili dva gola, tako da se ne bih složio s tom izjavom – naveo je Varešanović.

Dodao je da neće taktizirati i da će vršiti visoki presing na zadnju liniju protivnika kao i u prvom meču.

Varešanović za ovaj meč neće moći računati na Soldu koji je dobio temperaturu, kao ni na povrijeđenog Mulalića, dok će u sastavu biti Šerbečić i Avramovski.

Kapiten Sarajeva Almedin Ziljkić vjeruje da je ishod ovog duela u rukama igrača Sarajeva, koji pred svojim navijačima moraju dati sve za plasman u naredno kolo.

-Ozbiljna su ekipa i ne smijemo ih podcijeniti. Sve će ovisiti o nama i našem pristupu ovom meču. Spremili smo se dobro, profesionalci smo i moramo izaći na teren i učiniti sve ono što trener traži od nas – kazao je nogometaš.

Utakmica Sarajevo – Torpedo na rasporedu je sutra na Koševu u 21 sati. Pobjednik ovog duela u 2. pretkolu igrat će protiv kazahstanskog Aktobea.