Vasilyev: Manchester United i Chelsea nisu dali šansu Falcau

radamel-falcao

Vadim Vasilyev, potpredsjednik Monaca optužio je Manchester United i Chelsea da nisu dali šansu kolumbijskom napadaču Radamelu Falcau da se nakon povrede uspješno vrati fudbalu, javlja Anadolu Agency (AA).

Kolumbijac se u međuvremenu vratio u Monaco s kojim se priprema za ogled Lige šampiona protiv Tottenhama. Falcao je tokom dvije sezone na posudbama u Manchester Unitedu i Chelseaju postigao svega pet golova. No, Vasilyev je uvjeren da je njegova loša forma plod toga što mu engleski klubovi nisu pružili pravu šansu da se vrati fudbalu.

“Oba kluba u Engleskoj nisu mu pružila šansu da se ponovo pokrene. Ne znam da li Manchester United i Chelsea nisu imali strpljenja ili želje za to, ali sam prilično siguran da ćemo ove sezone vidjeti Falcaa na njegovom najvišem nivou. On je isti Falcao kao i uvijek, a to smo mogli vidjeti tokom priprema. Postizao je golove, tu je i jako je motivisan, mi smo motivisani i mislim da će ovo biti njegova sezona“, kazao je Vasilyev za britanske medije.

Falcao je pretrpio ozbiljnu povredu koljena 2014. godine i Vasilyev smatra da će Monaco ubrati plodove zbog ostanka u klubu 30-godišnjeg napadača.

“Ako dovedete igrača Falcaovih kvaliteta nakon teške povrede potrebno je vremena i mnogo utakmica da se on vrati u formu. To je ono što ćemo učiniti, a što Manchester United i Chelsea nisu učinili. Ove sezone vidjećete potpuno drugačijeg Falcaa u odnosu na onog iz Engleske“, uvjeren je Vasilyev.

Falcao je tokom karijere osim za spomenute engleske klubove i Monaco igrao za kolumbijski Lanceros Boyaca, argentinski River Plate, Porto i Atletico Madrid. U dresu reprezentacije Kolumbije nastupio je 62 puta i postigao 25 golova.

Utakmica prvog kola grupe “E“ Lige šampiona između Toottenham Hotspura i Monaca igraće se u srijedu u 20.45 sati na londonskom stadionu “Wembley“.