Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Večeras 152. vječiti derbi: Sarajevo igra za Evropu, Željezničar za opstanak

sarajevo zeljo
Foto: Amer Kajmović/FENA

Utakmicu će suditi Ermin Sivac iz Zenice, a bit će emitovana u direktnom prijenosu na Arena Sport TV

Nogometaši Željezničara i Sarajava večeras će odigrati 152. gradski derbi, a timovi dočekuju ovaj meč u totalno različitim ambicijama.

“Plavi” žele izaći iz krize i napraviti važan korak u borbi za opstanak u društvu najboljih, dok Sarajevo sa nova tri boda ima priliku stići Velež na trećem mjestu nacionalnog šampionata.

Sa zadovoljstvom je Akrapović izjavio kako trenutno ima potpuno zdrav tim.

Optimizam u oba tabora

-Kroz cijelo vrijeme dok sam tu, nama je falio neki igrač, tako da znam kako je kada jedan ispadne iz prvih 11. Na njima je to da kompenziraju, a kako će to nije naš problem. Mi ćemo tražiti našu šansu u njihovim slabostima koje ćemo probati staviti u prvi plan, rekao je Akrapović.

S druge strane trener ekipe sa Koševa, pozvao je navijače da budu uz klub pred najvažniju utakmicu BiH.

-Što se tiče rezultata, to je uvijek nepredvivo. Ipak, nama je jasno kako želimo igrati i kako ekipa treba da razmišlja u datom trenutku. Pozvao bih sve naše navijače da nam daju jaku podršku kao i uvijek tokom ove sezone. S nama su bili i kada stvari nisu bile najbolje, vidjeli su da smo na pravom putu. Nadam se da neće biti incidenata te da će se pričati o lijepoj slici gradi Sarajeva i svih nas te da budemo svi sretni i ponosni, kazao je trener Sarajeva Simon Rožman pred utakmicu.

Utakmicu će suditi Ermin Sivac iz Zenice, a bit će emitovana u direktnom prijenosu na Arena Sport TV.

U drugom današnjem meču od 13 sati Igman će ugostiti Posušje. Domaćinu su bodovi potrebni u borbi za opstanak, dok će gosti pokušati ostvariti trijumf koji bi ih gurnuo u borbu za plasman u Evropu.