Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Večeras na Koševu prvi meč finala Kupa BiH

sarajevo siroki3

Nogometaši Sarajeva i Širokog Brijega večeras će na Koševu odigrati prvi meč finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Sarajevo u ovaj susret ulazi s druge pozicije na tabeli i kao ekipa koja je već osiguirala evropske utakmice u narednoj sezoni, dok Širokobriježani igraju Ligu za opstanak i odavno su sve snage usmjerili u Kup takmičenje.

Trener “bordo” kluba Mehmed Janjoš ističe da je velika privilegija, čast i zadovoljstvo biti učesnik finala najmasovnijeg takmičenja, ali ujedno i velika obaveza.

– Moramo istrajati i svi zajedno dati maksimum da obradujemo svoje vjerne navijače. Sarajevo ovog momenta ima snage i učinit ćemo sve da dođemo do trofeja. Ako Široki Brijeg u dvije utakmice bude bolji od nas smoći ćemo snage da im čestitamo – kazao je Janjoš.

U dosadašnjem takmičenju Široki Brijeg je pokazao snagu i kvalitet eliminacijom Slobode, Zrinjskog i Željezničara.

– Igramo protiv sjajne ekipe koja je postigla 14 golova, a primila jedan. U dvije utakmice Željezničaru su dali četiri gola, Zrinjskom tri, a nisu primili nijedan. Prema tome radi se o izvanrednoj ekipi, koja igra odlično, ekipi koja sebi da za pravo da odmara igrače. Mislim da ćemo imati težak zadatak, ali isto tako smatram da Sarajevo ima snage i moći da u fer i sportskoj igri dođe do trofeja – istakao je Janjoš na konferenciji za novinare uoči meča.

Njegov kolega na klupi Širokobriježana Goran Sablić smatra da prvi meč neće odrediti pobjednika Kupa, odnosno da je utakmica na Koševu samo “prvo poluvrijeme”.

– Sarajevo je kvalitetno, opasno u tranziciji, ispucavanjima na Ahmetovića te prekidima, ali znaju biti pod pritiskom kada igraju kući, dok je Široki Brijeg, s druge strane, osvježen i maksimalno spreman – naglasio je.

– Znamo što želimo i tako ćemo se postaviti. Želimo pozitivan rezultat, što znači ne primiti gol, a ako je moguće zabiti. Iako, ne vjerujem da će se u prvoj utakmici riješiti pitanje pobjednika Kupa BiH – dodao je Sablić.

Susret će se igrati večeras na Stadionu “Asim Ferhatović Hase” od 18 sati.