nekadašnji reprezentativac bih

Vedad Ibišević u Schalkeu za trećeligašku platu?

VedadIbisevicHerthaBSCBerlinvBrondbysEcl3Eev0ZIl

Prethodnih sedmica Ibišević se još dovodio u vezu sa Denizlisporom, međutim nekadašnji reprezentativac BiH želi ostati u Njemačkoj

Transfer Vedada Ibiševića u Schalke samo je pitanje dana.

Proslavljeni bosanskohercegovački napadač je ostao bez kluba nakon što mu Hertha nije ponudila produženje saradnje, a sve je izvjesnije da ćemo ga i sljedeće sezone gledati u Bundesligi.

Mediji u Njemačkoj izvještavaju kako je Ibišević u pregovorima sa Schalkeom i da je samo pitanje dana kada će potpisati ugovor sa jednim od tamošnjih najslavnijih klubova, a na ovakav potez “Rudare” je primorala i ne baš najbolja finansijska situacija.

Schalke nije u prilici da dovodi zvučna napadačka imena i stoga je posegnuo za Ibiševićem koji je uprkos poznim igračkim godinama pokazao da nije još za staro gvožđe, a otkriveno je i koliko će dobiti za jednogodišnji ugovor u Gelsenkirchenu.

Ako je vjerovati onome što piše Kicker, Ibišević će imati mizerna primanja u svom novom klubu, tačnije godišnju plaću od samo 100.000 eura.

“To je manje od prosjećne plaće u trećeligašu”, navodi se.

Prethodnih sedmica Ibišević se još dovodio u vezu sa Denizlisporom, međutim nekadašnji reprezentativac BiH želi ostati u Njemačkoj.