Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Velež i Sarajevo podijelili bodove

velez sarajevo FK VELEZ (1)

Drugo poluvrijeme izvrsno otvaraju Rođeni, a već u 49. minuti stižu do vodstva.

Velež i Sarajevo su remijem od 1:1 na stadionu Rođeni otvorili 8. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bila je ovo utakmica sa dva potpuno različita poluvremena, a strijelci su bili Brandao i Šabanović.

Oba tima su bila jako oprezna u prvom dijelu i nisu preduzimali ni najmanji rizik, a to je rezultiralo sa tek dvije opasne situacije – po jedna je viđena na obje strane.

U 19. minuti je dobar prodor napravio Halid Šabanović, na kraju je dobro šutirao, ali lopta je otišla pored gola.

Vodila se borba na sredini terena, golmani su bili potpuno nezaposleni, a u finišu poluvremena šansa za Rođene.

Dženan Zajmović je iskosa s desne strane gađao suprotni ugao gola na kojem stoji Dizdarević, ali je lopta i ovaj put otišla pored stative.

Drugo poluvrijeme izvrsno otvaraju Rođeni, a već u 49. minuti stižu do vodstva. Nakon lijepe kombinacije i ubačaja s desne strane lopta dolazi do Brandaa, a Brazilac je šalje u mrežu za vodstvo Veleža od 1:0.

Napadao je Velež i nakon toga, ali brzo je sijevnuo jedan napad gostiju iz Sarajeva nakon kojeg su stigli do poravnanja.

Igrao se 54. minut kada loptu nakon udarca Cmiljanića odbija Bogdanović, Ćosić je pokušava da izbije, ali ne uspijeva i ona dolazi do Šabanovića koji pogađa za 1:1.

Brandao je u 59. minuti imao jako opasan pokušaj, ali ga je osujetio Dizdarević, da bi minut poslije Cmiljanić sam krenuo na Bogdanovića, ali je upropastio veliku šansu.

U 61. minuti Vehabović pogađa stativu, a potom Radovac šutira pored gola.

Prijetio je u 69. minuti Bodul nakon slobodnjaka, ali je njegov šut zaustavio Bogdanović i spasio svoj gol. Uslijedilo je zatišje nakon toga, a kako se bližio kraj ekipe su opet bile sve opreznije. Jedinu šansu do kraja vidjeli smo kada je Radović sjajnim klizećim startom u posljedni tren izblokirao Kobiljara.

Viđena je jedna gužva u 93. minuti i pred golom Dizdarevića, Cvijanović je šutirao glavom, ali otklonili su gosti opasnost.

Na kraju je završilo 1:1 i čini se da su bodom zadovoljne obje strane.

Na tabeli je prvi Tuzla City sa 16 bodova, Sloboda i Sarajevo imaju po 14, četvrti Zrinjski 12, a peti Velež 11.