Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Velež na Koševu slavio nakon više od 30 godina

sarajevo velez fena (1)

Sarajevo je bilo potpuno bezopasno, dok je Velež mudro čuvao svoj rezultat i potpuno kontrolisao igru

Nogometaši Veleža slavili su danas na Koševu protiv Sarajeva rezultatom 2:0, u sklopu 19. kola Premijer lige BiH.

Posljednji trijumf na Koševu Velež je ostvario u sezoni 1987/88.

Prvu priliku je Velež imao već u 3. minuti. Tada je nakon centaršuta Anđušića s desne strane glavom šutirao mladi Drina, ali pogodio je Đokanovića.

Puno se bolje snalazio Velež na teškom terenu od samog starta utakmice, a u 9. minuti su Rođeni i poveli. Radovac je jako lijepo prevario dvojicu čuvara, proslijedio loptu do Pece, a nakon njegovog lijepog centaršuta glavom loptu u gol šalje agilni Anđušić! 0:1.

Nastavio je Velež igrati dobro i nakoon vodstva, a u 17. minuti dolazi i do drugog gola. Oremuš je neoprezno startovao na Radovića i srušio ga u šesnaestercu, a Bandić je pokazao na bijelu tačku! Siguran realizator jedanaesterca bio je Zajmović, koji je zakucao loptu pod prečku za 0:2!

arajevo je prvi put zaprijetilo u 19. minuti, ali tada je šut Cmiljanića s 20 metara otišao pored gola. Minut poslije Bagarić nakon centaršuta s desne strane šutira glavom i pogađa stativu. Bila je to velika šansa za Bagarića…

Napadao je Velež i s vodstvom od 0:2, ali Sarajevo u 26. minuti dolazi do nove šanse. Pidro je sjajno centrirao, Oremuš uhvatio volej, ali zaustavio ga je Bogdanović.

Nakon pola sata igre Sablić je već napravio dvostruku promjenu, a na teren je umjesto Lazića i Palića poslao Šabanovića i Varešanovića. U 35. minuti velika šansa za Cmiljanića, ali sa sedam metara je poslao loptu pored gola. To je bilo i posljednje uzbuđenje u prvom dijelu utakmice.

U nastavku smo gledali daleko slabiju fudbalsku predstavu s mnogo manje uzbuđenja. Sarajevo je bilo potpuno bezopasno, dok je Velež mudro čuvao svoj rezultat i potpuno kontrolisao igru.

U 69. minuti je Cvijanović imao lijepu šansu nakon prekida, ali nije uspio loptu poslati u gol. Desetak minuta prije kraja došlo je do koškanja igrača dva tima, a Šabanović je brzo dobio dva žuta kartona i isključen je s utakmice.

Ostao je Velež sada osmoplasirani, ali ima 21 bod, dok je Sarajevo treće s 28.