Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Velež nakon preokreta savladao Tuzla City

velez-1

Fudbaleri Veleža su danas na gostovanju na Tušnju savladali Tuzla City i stigli do velika tri boda. Slavili su Rođeni sa 1:3 u dosta dobroj utakmici, a tri boda su im donijeli golovi Samira Radovca, Fejsala Mulića i Obrena Cvijanovića

Tako je Tuzla City upisao i drugi vezani poraz i to ponovo nakon preokreta, pošto su za vikend na šokantan način poraženi od Olimpika s 3:2.

Prva prilika na utakmici viđena je već u 2. minuti kada je golu Bogdanovića prijetio Ramić, ali šutirao je ravno u golmana Rođenih.

Sljedeća prava šansa donijela je i gol, a poveo je Tuzla City sa 1:0. Igrala se 12. minuta, a mrežu Veleža nakon kornera trese vezista Dejan Maksimović.

Prva ozbiljnija prijetnja po Tuzla City došla je u 17. minuti, a tada je Brandao šutirao, ali je Fejzić odbranio. Tri minute poslije pokušava i Mulić, ali opet dobro reaguje Fejzić.

Nastavio je Velež tada napadati, a do poravnanja dolazi u 35. minuti preko Samira Radovca, kojem je asistirao Osmić nakon kornera i gužve pred golom domaćina. Bilo je to 1:1, a s tim rezultatom se otišlo i na odmor.

Nastavak donosi još bolju igru Veleža, koji u 54. minuti dolazi i do potpunog preokreta. Mulić je šutirao iz slobodnjaka sa 25 metara, lopta je nezgodno odskočila i završila iza leđa Fejzića za 1:2.

Tuzla City u drugom dijelu uopšte nije imao ideju kako da napadne i pokuša doći do poravnanja i imali su domaći dosta problema u fazi napada. Za to vrijeme je Velež nastavio napadati i prijetiti.

Veliku šansu su imali Rođeni u 77. minuti kada su šutirali i Pršeš, a potom makazicama i Ovčina, ali ostao je rezultat nepromijenjen.

Nije tim iz Simin Hana ni u finišu uspio da napravi pritisak, čak je Velež bio dosta opasniji a to je kruniosao golom Cvijanovića za 1:3.

Velež je s nova tri boda stigao na peto mjesto pošto ih sada ima ukupno 27, dok je Tuzla City sedmoplasiran sa tri boda manje.