Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velež slavio na turniru u Hrasnici, u hercegovačkom derbiju do trofeja

velez

Nogometaši Veleža pobjednici su Memorijalnog turnira u nogometu ‘4. Viteška’ koji je za vikend održan na stadionu Famos u Hrasnici.

Velež je u nedjeljnom finalu u ‘hercegovačkom derbiju’ s 3:0 golovima Behrama, Mujezinovića i Vehabovića savladao ekipu Igmana iz Konjica, dok je u utakmici za treće mjesto ekipa Radnika sa 4:1 bila bolja od domaćina Famosa.

Najboljim igračem turnira koji se igrao u sklopu obilježavanja ‘Dana 4. Viteške motorizovane brigade’ proglašen je nogometaš Veleža Mehmed Ćosić, najbolji strijelac je njegov klupski kolega Edin Vehabović koji je i strijelac trećeg gola u finalu, dok je najboljim golmanom proglašen također golman Veleža Adnan Bobić.

– Na turniru je prikazan kvalitetan nogomet i vrlo smo zadovoljni posjetom, tribine su na finalnoj utakmici i pored velikog pljuska koji je obilježio njezin početak bile prepune. Sudjelovanje klubova među kojima i mostarskog Veleža govori dovoljno o kvaliteti sada već tradicionalnog turnira koji je i ove godine organiziran na visokoj razini – kazao je Mujo Tutun ispred FK Famos.

Dani 4. Viteške motorizovane brigade, kojim se obilježava 26. godišnjica formiranja jedinice koja je tijekom rata čuvala Hrasnicu, Sokoloviće, slobodne teritorije Ilidže i područje Igmana a time i ‘Kapiju Sarajeva’ počeli su u petak revijalnom odbojkaškom utakmicom OK Čarli i OK Ilidža, a nastavljaju se 27. srpnja otkrivanjem spomen- obilježja brigade, svečanom sjednicom OV Ilidža, te Hatma dovom i tevhidom šehidima. Na Ljetnoj pozornici Ilidža bit će održan koncert duhovne muzike ‘Vječnost je njihova’.

U subotu 28. srpnja bit će održan povijesni sati i položeno cvijeće na mezarima i mjestima stradanja Emira Bogunića-Čarlija i Ejuba Sarajkića-Eke, sestara Samire i Mevlide Elčić i Džemaila Bulbula. Održat će se i Parastos poginulim braniteljima pravoslavne vjeroispovijesti i misa zadušnica poginulim braniteljima katoličke vjeroispovijesti.

Dani 4. Viteške motorizovane brigade završavaju 28. srpnja u 20 sati centralnom manifestacijom na Centralnom trgu ispred Doma kulture Hrasnica.