Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer liga BiH

Velež u finišu meča stigao do boda u Bijeljini

fk-velez-mostar

U 89. minuti Velež ulazi u velike probleme zbog nesmotrenosti golmana Bogdanovića

Radnik i Velež podijelili su bodove u utakmici 4. kola Premijer lige BiH, a Rođeni su se u finišu meča spasili poraza. Završilo je 1:1.

Velež je agresivno započeo meč i, čini se, što prije želio doći do gola, koji bi mu olakšao nastavak utakmice.

Ipak, prijetili su Rođeni samo u 2. minuti kada je izblokiran šut Brandaa, a Radnik se brzo konsolidovao i oslobodio pritiska.

Preuzeli su Bijeljinci potpuno konce igre u svoje ruke, te počeli prijetiti golu na kojem stoji Bogdanović. Pantelić je u 26. minuti bio u šansi, ali je izblokiran, a minut poslije Tahrić šutira preko gola.

U 28. minuti nova sjajna šansa za Tahrića, ali ovaj put dobro brani golman Veleža Bogdanović. Četiri minute prije kraja Radnik stiže do vodstva nakon greške Zeljkovića u odbrani Veleža.

Loše je opet, kao i protiv Elfsborga, Zeljković procijenio jednu dugu loptu, ona je došla do Markovića, koji savršeno preciznim udarcem pogađa mrežu Rođenih za 1:0.

Na pauzi Dudić pravi veliki broj izmjena, odmah je u igru uveo Zajmovića, Anđušića, Ćosića i Radovca u želji da pokuša što prije doći do gola.

Ipak, i u nastavku smo gledali prilično jalove napade Rođenih, a opet je samo Brandao bio opasan po gol na kojem je stajao Aljkanović. Mladi golman Radnika je u 58. minuti zaustavio jedan dobar šut Brazilca.

U 65. minuti velika šansa za Velež. Lopta je došla do Radovca, ali on je predugo oklijevao i na kraju šutirao pored gola Radnika. Kako je vrijeme prolazilo Velež je imao sve veću inicijativu, a do poravnanja napokon dolazi u 81. minuti utakmice.

Brandao je tada sjajno izigrao odbranu Radnika i proigrao Zajmovića, koji koristi situaciju jedan na jedan s golmanom i pogađa za 1:1.

U 89. minuti Velež ulazi u velike probleme zbog nesmotrenosti golmana Bogdanovića, koji je namjerno van kaznenog prostora igrao rukom. Dobio je crveni karton, a tada je na gol morao stati Samir Radovac!

Na sreću po Rođene, Radovac nije imao previše posla, pa je do kraja ostalo 1:1.