Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BHT Premijer liga

Velež utišao Grbavicu, Sarajevo je jesenji prvak

velez-zeljeznicar

Prva pobjeda Mostaraca na Grbavici još od 1988. godine

Fudbaleri Željezničara propustili su priliku proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH dočekati kao lider na tabeli. Velež je večeras na Grbavici rezultatom 0:2 savladao Željezničar, pa je tako bordo timu bio dovoljan jedan bod protiv Zvijezde za prvo mjesto na tabeli.

Prva je to pobjeda Mostaraca na Grbavici još od 1988. godine!

Željezničar je bolje ušao u susret, ali domaći tim nije uspio kreirati veću priliku. Tek u 10. minuti vrijedi izdvojiti pokušaj Sipovića nakon kornera, ali nije bilo promjene rezultata.

Velež do vodstva dolazi u 22. minuti susreta, kada Nusmir Fajić nakon gužve pogađa za 0:1. Željezničar je i nakon primljenog gola kontrolirao susret, a prijetili su preko Alispahića , Veselinovića i Krpića. No, rezultat se na semaforu nije mijenjao.

Željo je nastavio pritiskati i u drugom poluvremenu. Pravu priliku “Plavi” su imali u 60. minuti susreta, kada je Sadiković oprobao udarac, ali mu je odbranio Bobić. U 64. minuti Mladen Veselinović se našao u šansi, a šutira pored gola.

Kada su navijači na Grbavici očekivali gol za izjednačenje, domaće navijače šokirao je Muharem Ćivić, koji je preciznim i odmjerenim šutem sa desne strane jačom lijevom nogom pospremio loptu u suprotni ugao.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.