Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Veležova petokraka ponovo će sijati”

velez

Uprkos svim problemima u kojima se Velež nalazi posljednja Skupština pokazala je da nade ipak ima!

Stari Upravni odbor zajedno sa KN Red Army, UG Mostaraki Rođeni i sa ostalim entuzijastima Mostaracima (koji su ostali i pratili Skupštinu do kraja, za razliku od onih koji su pozvani i nisu se udostojili doći i onih razvikanih koji su sve učinili da pokvare atmosferu rješavanja problema i budućnosti Kluba i kad su vidjeli da to neće moci napustili su istu op.a.) formirao je Radnu grupu sa mandatom od tri mjeseca u kojima ce se stvari istinski pokrenuti sa mrtve tačke.

Ne treba očekivati “brda i doline”, biće teško, biće i dalje otpora oko Kluba onih koji ga svojataju, a ujedno bježe od odgovornosti i ulaska u organe Kluba.

Lako je pričati, biti vječna opozicija, krivite sve i svakoga, a ne ući u Klub i dati pravi, istinski i nekalkulisani doprinos Veležu, simbolu Mostara i Hercegovine, kažu nam članovi Radne grupe kojima se optimizam vratio.

Dalje ističu da je teska finansijska kriza i da je to najveći izazov, samo su svjesni da nema odustajanja i činjenice da Velež mora opstati i vratiti sjaj svojoj petokraci koju ponosno nosi skoro 100 godina.

Nakon svega što se izdešavalo, nakon sto se od Skupštine ocekivao još veći problem koji kreiraju vječni opozicionari, lijepo je vidjeti da postoji masa ljudi u Mostaru i izvan koji su spremni Velež dovesti do Evrope, kako kažu najkasnije do 100. godišnjice koja je itekako blizu.