Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veličanstven doček u Lisabonu za nove prvake Evrope

ronaldo

Portugal je prvi put u historiji prvak Evrope. Možda neočekivano,ali nimalo ne nezasluženo.

Selecao je od početka turnira tačno znao što želi i znao je kako doći do tog cilja. Portugal nije igrao atraktivan nogomet, nisu umirali u ljepoti, ali budimo realni, koja je ekipa igrala lijepo na ovom Euru i za koju bi se reprezentaciju moglo reći da je trebala biti prvak? Jalova Francuska? Bezlična Njemačka? Dezorijentisana i katastrofalno vođena Belgija? Nema šanse.

Portugal je samo znao iskoristiti ono što mu se nudilo. Imali su najlukavijeg trenera, imali su čudesnog Pepea, daleko najboljeg igrača turnira, a u Ronaldu su imali vođu, kako na terenu, tako i van njega. Dizali su se iz utakmice u utakmicu i pokazali su da su tim s karakterom. Dovoljno za naslov? U ovoj, u historiji nikad lošijoj konkurenciji itekako.

Odmah nakon utakmice ulice portugalskih gradova preplavili su navijači koji su do zore slavili najveći uspjeh u historiji portugalskog nogometa, a veličanstven je bio i doček u Lisabonu jutros, prenosi HINA.

Nacionalnim nogometnim junacima u ponedjeljak se poklonio i portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa koji im je na posebnom prijemu uručio odlikovanja.

“Svima im zahvaljujem. Ovo odlikovanje za posebne zasluge nije dobila nijedna portugalska reprezentacija prije ove”, izjavio je portugalski predsjednik za nacionalnu televiziju.

Nakon prijema kod predsjednika, uslijedila je parada pobjednika ulicama glavnog grada i susret s navijačima u fanzoni u središtu Lisabona.