Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

KRAJ SEZONE

Velika fešta u Vrapčićima, Velež se pobjedom oprostio od Prve lige FBiH

velez igman vrapcici10

Igmanu su bodovi bili potrebni za opstanak, no nisu uspjeli, te tako i nakon što je sezona završena ne znaju jesu li ostali u ligi ili ne

Na stadionu “Rođeni” u Mostaru u fantastičnoj atmosferi odigrana je utakmica poslednjeg 30. kola Prve lige Federacije BiH između fudbalera Veleža i Igmana iz Konjica.

U posljednjem kolu u Vrapčićima priređena je velika fešta povodom povratka Rođenih u elitu, a prepun stadion je dočekao goste iz Konjica.

Igmanu su bodovi bili potrebni za opstanak, no nisu uspjeli, te tako i nakon što je sezona završena ne znaju jesu li ostali u ligi ili ne.

Velež je poveo preko Nusmira Fajića u 20. minuti, ali je samo dva minuta poslije Senad Kašić poravnao na 1:1 iz penala.

Novi penal je za Igman dosuđen u 35. minuti, a ovaj put je Tatar bio siguran za 1:2.

Na kraju, Rođeni nošeni velikom podrškom s tribina, stižu do preokreta. Ponovo je pogađao Fajić, koji je stigao i do hat-tricka i tako ovjerio pobjedu Veleža (4:2) i veliki povratak u Premijer ligu.

Igman je tako završio na 13. poziciji na tabeli, koja će u slučaju da Klis ne bude prvak Druge lige (grupa Jug), voditi u niži rang takmičenja.

Ipak, loše vijesti za Igman su da ekipa iz Buturović polja teško da može ući u Prvu ligu FBiH, jer ne ispunjava potrebne uslove. Naime, Klis nema juniorski pogon u svom klubu, a to je uslov koji jedan klub mora ispuniti da bi igrao ovaj rang takmičenja.

Rezultati 30. kola Prve lige FBiH:

Velež – Igman 4:2
Vitez – Goražde 1:2
Orašje – Olimpik 3:1
Rudar K. – Zvijezda 3:2
Slaven – Metalleghe 6:0
TOŠK – Novi Travnik 5:1
Jedinstvo – Bratstvo 1:0
Čapljina – Bosna 5:2

Rezultati by SofaScore