Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dobar početak kvalifikacija

Velika pobjeda bh. juniora u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Juniori

Mehmedović je u 60. minuti doveo naš tim u prednost od 1:0

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine odlično je počela Elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a u prvom kolu u Francuskoj savladala je Češku sa 1:0.

Češka je u prvom poluvremenu imala nešto više šansi, koje nisu iskoristili Višinsky, Endl i Drozd, tako da su u prvom poluvremenu mreže mirovale.

Prijetili su Česi i u drugom dijelu preko Kohouteka.

Mehmedović je u 60. minuti doveo naš tim u prednost od 1:0.

Strijelac gola za BiH imao priliku i u 68. minuti kada je odbranio Kinsky. Isti igrač pokušao je i u 71. minuti, no siguran je bio češki čuvar mreže.

Krdžalić je imao još jednu šansu za izabranike selektora Ivice Barbarića, a golu BiH prijetio je Denis Alijagić, koji je svojevremeno nosio dres BiH, ali se odlučio na kraju igrati za Češku. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

BiH – Češka 1:0

Stadion: Plaine des Sports (Francuska). Sudija: Volen Chinkov (Bugarska). Žuti kartoni: Kahvić, Čuić, Jusić, Šahinović (BiH), Visinsky, Stip, Endl, Kutik (Češka).

BiH: Šahinović, Jusić, Cvjetinović, Muharemović, Kapetanović, Sučić, Krdžalić, Mehmedović (od 76. Musić), Šakota (od 76. Bukjubašić), Čuić (od 76. Bistrić), Kahvić.

ČEŠKA: Klnsky, Hadas (od 67. Cernak), Endl, Večerka, Kutik, Kaštanek (od 46. Kohoutek), Višinsky (od 67. Alijagić), Drozd, Abros, Jurasek (od 46. Sip), Vecheta.