Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki Baka: Namjerno promašio penal kako bi zadovoljio pravdu

baka

Poznati sportski novinar iz Splita Zdravko Rejić u Slobodnoj Dalmaciji kritikovao je HNS, sudijsku organizaciju i arbitra koji je nedavno poklonio jedanaesterac Dinamu na meču protiv Cibalije u Vinkovcima. Kritikovao je i trenera Ivajla Peteva koji nije želio priznati da jedanaesterac nije bio regularan, ali i strijelca Armina Hodžića za koga je rekao da je trebao uraditi isto što i Blaž Slišković 1983.

Prisjetio se Rejić događaja od prije 34 godine kad se Hajduk mučio u Poljudu s Vojvodinom, a arbitar im na poklon dao penal. Tribine su negodovale, a pridružio im se uvijek pošteni Blaž Slišković koji je da bi zadovoljio pravdu namjerno promašio i tako ispustio dva boda.

“Jednom davno, o tome sam više puta pisao, Blaž Slišković je, na insistiranje s tribina, šutirao s bijele tačke daleko preko južnog gola, kao da je gađao semafor. Radi hronike: Hajduk – Vojvodina 0:0, 21. augusta 1983. Tada sam napisao da Hajduk nije u stanju dobiti “ni iz darovanog jedanaesterca”. Naravno, vodstvo kluba u Poljudu nije bilo sretno“, napisao je.