Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki dan za Konjića: Vraća se u Coventry čiji ga navijači i danas vole

PM820069-Medium

Legendarni bosanskohercegovački fudbaler Muhamed Konjić jedva čeka da se danas nakon dugo vremena pojavi na stadionu Cyrille Regis, na tradicionalnom okupljanju igrača Coventry Cityja. Engleski mediji navode da će današnji dan biti pun emocija i lijepih sjećanja za Konjića, koga za navijače Coventryja i ovaj stadion vežu brojne lijepe uspomene. Konjić će danas ponovo zaigrati na revijalnoj utakmici u dresu Coventryja.

– Trebam li ponijeti kopačke, pitao je kada je dobio poziv na utakmicu.

– Siguran sam da će mi navijači dati snagu da igram, kao što je bilo nekad. Uvijek je lijepo vratiti se na mjesta gdje si igrao. U Monacu je za mene super, ali je Coventry ipak nešto posebno. Ovdje se ponosno i počašćeno, izjavio je Konjić, uz podsjećanje da je posljednji put za ovaj klub igrao prije 14 godina.

– I danas osjećam huk sa stadiona i navijanje. Ljudi me pamte i zahvalan sam im na tome, dodao je.

U Coventry je došao u vrijeme Gordona Strachana za dva miliona eura iz Monaca.

– Navijači su me počeli podržavati nakon dvije minute na prvoj utakmici protiv Tottenhama i nosili su me do kraja mog igranja ovdje. Imao sam u početku probleme s povredama, ali su oni uvijek ostali uz mene. Moj mlađi sin je rođen tu i on je danas veći navijač Coventryja od mene. Svoje najbolje utakmice u karijeri igrao sam u Coventryju, kazao je Konjić.

U dresu Coventryja odigrao je ukupno 138 utakmica i postigao četiri pogotka.