Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dva bivša šampiona

Veliki duel u Ligi prvaka – ponos Bavarske protiv ponosa Katalonije

EfW3TcqVAAYzfhN

Nijedan tim nema više pobjeda nad Barcelonom od Bayerna u Ligi prvaka, pet u osam mečeva

Dva bivša šampiona Evrope, Barcelona i Bayern iz Minhena, sastaće se večeras u četvrtfinalu fudbalske Lige prvaka i boriće se kako bi prekinuli post u Evropi.

Barcelona i Bayern su petostruki prvaci Evrope, oba kluba su po rekordni 18. put u četvtfinalu, ali nijedan od njih nije skoro podigao trofej. Španski tim je posljednji trofej osvojio 2015. godine, a Bayern 2013.

“Na tri utakmice smo od osvajanja Lige prvaka. Neće biti lako, ali imamo ono što je potrebno za uspjeh. Znamo da smo blizu. Moramo da se potrudimo da se u potpunosti fokusiramo na ovaj meč”, rekao je napadač Barcelone Antoine Griezmann.

Bayern i Barcelona su jedini klubovi među najboljih osam koji su osvajali Ligu prvaka. Još je jedino Atletico Madrid stigao do finala, ali on je sinoć završio svoj put izgubivši od Leipziga.

Ovo će biti prvi duel dva tima u Ligi prvaka od 2015. godine kada je Barcelona eliminisala Bayern u polufinalu. Oni su se, takođe, sreli u polufinalu kada je Bayern posljednji put podigao trofej 2013. godine. Njemački tim je tada slavio ukupnim rezultatom 7:0.

Nijedan tim nema više pobjeda nad Barcelonom od Bayerna u Ligi prvaka, pet u osam mečeva. Njemački tim je u nizu od osam pobjeda u ovosezonskom evropskom takmičenju.

“Tačno je da je Bayern igrao dobro i da je pun samopouzdanja. Oni imaju dobar tim, ali mi ćemo se fokusirati na našu ekipu i pokušaćemo da im otežamo posao”, rekao je Griezmann.

Utakmica Barcelona – Bayern igra se večeras od 21.00.