Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Veliki preokret Slobode u Bijeljini, na Tušnju će imati “meč loptu”

amar beganovic sloboda (3)

Radnik je predvođen Vladom Jagodićem zabilježio i drugi poraz (nakon Veleža) i napravio veliki korak nazad kada je opstanak u eliti u pitanju

Tuzlanska Sloboda napravila je veliki posao u 28. kolu Premijer lige kada je opstanak u pitanju. Tuzlaci su slavili na gostovanju u Bijeljini kod Radnika (2:1) i tako došli u situaciju da možda već u narednom kolu osiguraju opstanak u Premijer ligi BiH, kada im u goste stigne još jedan davljenik Olimpik. Biće to svojevrsna “meč lopta” kada je opstanak u pitanju.

Radnik je predvođen Vladom Jagodićem zabilježio i drugi poraz (nakon Veleža) i napravio veliki korak nazad kada je opstanak u eliti u pitanju.

U trenucima kada se činilo da Sloboda dosta bolje stoji na terenu, uslijedio je odličan napad Radnika, prvi na meču, a i odmah je rezultirao golom.

Bilo je to u 22. minuti kada je Motika lijepo prošao po desnoj strani, onda centrirao na prvu stativu, a tamo je bio Jelić, koji šalje loptu u mrežu za 1:0.

Tim se rezultatom otišlo na odmoru. A u drugom dijelu, potpunu preokret. Prvo je u 59. minutu dosuđen penal za Slobodu, nakon što je u kaznenom prostoru oboren Husejinović, a siguran sa bijele tačke iz drugog pokušaja bio je siguran Beganović. Bilobrk je prvo odbranio udarac Beganovića, no sudac je ponovio penal jer je golman Radnika ranije napustio gol liniju.

Deset minuta kasnije Balić je svojim golom potpuno preokrenuo rezultat.

Sloboda je ovim trijumfom došla do devet pobjede ove sezone i 31 boda. Čak 10 više od Radnika koji je u zoni ispadanja. Radnik u narednom kolu ide u goste Mladosti, u Doboj kod Kaknja.