Premiership

Veliki propust: Golman završio s loptom u golu, ali pogodak nije priznat

aston villa (2) (1)

Gostujućim nogometašima je pokazivao na svoj sat za gol-tehnologiju koji nije registrirao prelazak lopte iza linije

Nakon 100 dana nogomet se vratio u Englesku utakmicom Aston Ville i Sheffield Uniteda. Susret je završen bez pogodaka iako su gosti postigli regularan gol krajem prvog dijela.

Igrala se 42. minuta prve utakmice nastavka prvenstva prekinutog zbog pandemije koronavirusa kada je nakon slobodnog udarca Sheffielda gomlan domaće ekipe Orjan Nyland s loptom ušao u gol. Gosti su već počeli slaviti vodstvo, a onda šok – sudac Michael Oliver je pokazao da se igra nastavi. Gostujućim nogometašima je pokazivao na svoj sat za gol-tehnologiju koji nije registrirao prelazak lopte iza linije iako se na TV-u jasno vidjelo da je cijela lopta završila u golu Aston Ville.

Potvrda da je Sheffield oštećen stigla je već tokom utakmice kada su zaduženi za gol-tehnologiju priznali pogrešku.

“Sudija nije primio signal da je lopta u golu jer se dogodilo nešto što se nikad ranije nije dogodilo, što nismo vidjeli na više od 9.000 utakmica – svih sedam kamera koje pokrivaju gol-crtu pokrili su golman, nogometaš i stative. Sistem je bio testiran prije utakmice i normalno je radio. I dalje radi. Izvinjavamo se Premierligi i oštećenom klubu”, objavio je Hawk-Eye.

Kompletnu situaciju možete pogledati na sljedećem LINKU.