Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

grad pod blokadom

Veliki sukob hrvatskih i mađarskih navijača u Splitu, ima povrijeđenih (VIDEO)

neredi

Uprkos nezapamćenim mjerama osiguranja, policija nije uspjela spriječiti bliski susret domaćih navijača s gostima iz Mađarske, ali je zaustavila eskalaciju nasilj

U srijedu navečer u Splitu je došlo do sukoba hrvatskih i mađarskih navijača.

Prema izjavama svjedoka, neredi su počeli u kvartu Gripe dok su se mađarski navijači vraćali s plaže Bačvice prema mjestu gdje odsjedaju, javlja Index.hr.

Ranije se ista skupina od 50-ak mađarskih ultrasa fotografirala na Bačvicama. U skupini su prošetali centrom grada i na Voćnom trgu skandirali pod pratnjom policije.

Uprkos nezapamćenim mjerama osiguranja, policija nije uspjela spriječiti bliski susret domaćih navijača s gostima iz Mađarske, ali je zaustavila eskalaciju nasilja. Grad je pod blokadom policijskih snaga koje su tokom večeri pratile Mađare, a mnogobrojni građani i prolaznici su legitimirani.

“Povrijeđen je jedan mađarski navijač. Intenzitet ozljeda još nije poznat. Privedeno je pet hrvatskih državljana i jedan mađarski državljanin”, za portal Dalmacija Danas kazala je Ana Čepić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Jučer je u Splitu napadnut i kombi mađarskih registracija. Napadači su uhapšeni.

“Oko 11 sati u ulici Pod Kosom u Splitu oštećena su dva stakla na parkiranom kombi vozilu mađarskih registracijskih oznaka, u kojem nije bilo osoba. U toku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe koje se dovode u vezu s događajem”, kazali su nam u splitskoj policiji.

Večeras se na Poljudu igra utakmica Hrvatske i Mađarske, jedna od ključnih u borbi za Euro. U Splitu se očekuje oko 1700 navijača Mađarske.