Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga 1

Veliki Vaha: Kanarince odveo do pobjede koju su čekali 18 godina

vahid halilhodžić nakon petarde protiv Guingampa
vahid halilhodzic

Posljednji put to su Kanarinci uspjeli 14. oktobra 2000. protiv Strasbourga. Na kraju su tu sezonu završili kao šampioni

Bosanskohercegovački nogometni trener Vahid Halilhodžić preporodio je ekipu Nantesa nakon preuzimanja. Danas je njegov tim slavio protiv Guingampa rezultatom 5:0.

Kanarinci su rezultatom 5:0 slavili protiv Guingampa i tako nastavili napredovanje na tabeli francuske Lige 1.

Popularni Vaha je bio prezadovoljan svojim igračima, ali ne i medijima u Francuskoj. Pa je nakon veličanstvene pobjede iskoristio priliku da ih “prozove”.

Na pres konferenciji nakon meča postavio je novinarima pitanje, a sve je povezano sa komentarima u posljednje vrijeme.

“Vidite da ne igramo defanzivno. Svi su pomalo sretni, pa tako i ja. Kao trener i nekadašnji napadač, vidite da, ipak, moje ekipe ne igraju defanzivno”, rekao je Vahid Halilhodžić u ne baš prijateljskom tonu, a prenose francuski mediji.

“Umoran sam, ali to je dobar umor. Iskreno rečno, nisam očekivao sve ovo. Moramo čestitati svima koji su doprinijeli ovom velikom nizu uspjeha, posebno igračima koji su prihvatili moj rad, koji me slušaju. Oni su nagrađeni. Moramo uživati u ovoj pobjedi koja nam daje puno nade za budućnost. No, moramo zadržati i puno poniznosti. Dobiti utakmice koje dolaze, a posebno sljedeću, derbi protiv Rennesa”, dodao je Vaha.

Nantes nije slavio u Ligi 1 s pet golova razlike punih 18 godina. Posljednji put to su Kanarinci uspjeli 14. oktobra 2000. protiv Strasbourga. Na kraju su tu sezonu završili kao šampioni. Nantes je u seriji od tri pobjede. U te tri utakmice zabili su nevjerovatnih 11 golova, a primili tek jedan.

Loše je počelo, ali…

Prije samo mjesec dana, kada je Vahid Halilhodžić preuzeo Nantes, klub je bio na 19. mjestu u Ligi 1, sa samo jednom pobjedom u osam kola. Kanarinci su sada u sredini tabele (na 10. poziciji). Malo je to ko očekivao, pogotovo nakon teškog poraza Vahe u debiju od Bordeauxa (0:3). No, nakon toga, Vahina ekipa bez milosti trpa mreže svojih protivnika.

Argentinac Emiliano Sala igra sezonu iz snova. Napadač Nantesa je trenutno drugi strijelac lige sa 10 golova. Više od njega (11) zabio je samo Mbappe iz PSG-a.