Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prvaci BiH

Fudbaleri Sarajeva preuzeli šampionski pehar (FOTO)

sarajevo titula (9)

Veliko slavlje sprema se ispred Vječne vatre u sarajevskoj ulici Mršala Tita, gdje će “bordo“ autobus sa šampionskim peharom dočekati ogroman broj simpatizera FK Sarajevo

Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo“ fudbaleri Sarajeva preuzeli su šampionski pehar, a sve to je popraćeno velikim slavljem na hiljade navijača “bordo“ tima, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon što je sudija na Koševu dao znak da je utakmica završena, većina navijača napustila je tribine i prešla na zelenu površinu stadiona “Koševo”. Tokom proslave imali su priliku uživati uz muzički program.

Potom je uslijedio i najsvečaniji dio ceremonije, a to je dodjela medalja za fudbalere i predstavnike stručnog štaba FK Sarajevo, te preuzimanje šapionskog pehara.

Proslava šeste titule državnog prvaka u klupskoj historiji, četvrte od nezavisnosti Bosne i Hercegovine, biće nastavljena u centru grada, a igrači, rukovodstvo i stručni štab Sarajeva svakog trenutka bi se tamo trebali uputiti u otvorenom autobusu.

Veliko slavlje sprema se ispred Vječne vatre u sarajevskoj ulici Mršala Tita, gdje će “bordo“ autobus sa šampionskim peharom dočekati ogroman broj simpatizera FK Sarajevo.

Obzirom da je FK Sarajevo u srijedu osvojio i Kup Bosne i Hercegovine, klub s “Koševa” je današnjim osvajanjem titule prvaka BiH, prvi put u historiji osvojio duplu krunu.