Fudbal

FK Sarajevo

Velkoski produžio ugovor, Adukor napušta klub

10/01/2019

S Velkoskim smo se dogovorili brzo jer je imao korektnu ponudu, ali to nismo uspjeli učiniti s Adukorom

Makedonski fudbaler Krste Velkoski produžio je danas saradnju s Fudbalskim klubom Sarajevo do juna 2021. godine.

Kapiten Sarajeva imao je ponudu iz Južne Koreje, ali odlučio je ostati u klubu za koji igra duže vrijeme i s kojim ove sezone želi osvojiti prvenstvo i Kup.

– Presretan sam što ostajem u Sarajevu. Nadam se da ćemo u ovoj sezoni ispuniti ciljeve. Naši protivnici su se pojačali, ali to nam ne znači mnogo, jer mi gledamo našu igru i da na svakom meču damo sve od sebe – izjavio je Velkoski.

Koordinator za sportski segment FK Sarajevo Emir Hadžić ističe da je cilj Sarajeva zadržati ekipu iz prve polusezone, a zatim napasti trofeje u domaćim takmičenjima.

– S Velkoskim smo se dogovorili brzo jer je imao korektnu ponudu, ali to nismo uspjeli učiniti s Adukorom koji napušta klub. Ponudili smo mu najbolje što smo mogli, ali nije prihvatio. Pokušat ćemo naći zamjenu na toj poziciji u narednom periodu. Ako se pojavi još neki kvalitetan igrač koji bi unaprijedio našu igru onda bismo reagovali – izjavio je Hadžić.

Sarajevo nakon prve polusezone Premijer lige BiH vodi na ligaškoj tabeli s pet bodova više od drugoplasiranog Zrinjskog.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.