Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velkoski: Sretan sam što opet nosim dres Sarajeva

Krste Velkoski

Dvadesetdevetogodišnji napadač, Krste Velkoski novi je igrač Fudbalskog kluba Sarajevo. Ovaj makedonski internacionalac, koji je u periodu od 2014. do 2016. godine nosio već dres Sarajeva vraća se tako u Bordo klub, sa kojim je osvojio Kup Bosne i Hercegovine i naslov prvaka države. Velkoski je nastupajući za Sarajevo postigao 31 gol, te upisao 21 asistenciju na 75 zvaničnih utakmica, koliko je odigrao do sada.

“Presretan sam i zadovoljan zbog povratka u veliku Bordo porodicu, iz koje nisam nikada ni otišao. U Sarajevo sam osvojio dva trofeja i pružao najbolje partije u svojoj karijeri. Naravno, nadam se nastavku dobrih rezultata u dresu Sarajeva, jer za ovaj klub me vežu najljepše emocije i uspomene”, rekao je Velkoski.

Sarajevo je bilo zainteresirano za usluge Velkoskog i prije nekoliko mjeseci, ali tada transfer nije bilo moguće realizovati.

“I zimus smo bili u kontaku, ali se nažalost nije mogao pronaći dogovor, sada smo opet imali razgovore i na obostrano zadovoljstvo okončali iste. Nakon igranja u Aziji, moja želja je bila da se vratim u Evropu, a prvi klub o kojem sam razmišljao je Sarajevo. Sretan sam i ponosan što ću ponovo nositi dres Sarajeva i igrati pred našim navijačima”, dodao je Velkoski.

Iako nije bio fizički uz svoj klub, Velkoski je u proteklom periodu pratio igre Sarajeva.

“Gledao sam skoro svaku utakmicu. Žao mi je što nismo uspjeli da osvojimo barem jedan trofej. Emocije prema Sarajevu su ogromne, uvijek prisutne i naravno sama očekivanja. Prije svega se nadam dobrim igrama i da budemo u borbi za osvajanje trofeja”, rekao je Velkoski.

Potom se naš novi, stari napadač osvrnuo i na sutrašnju utakmicu Bordo kluba proitv FC Zaria Balti u Moldaviji.

“Naravno da se nadam prolasku svog kluba, jer utakmice u međunarodnom takmičenju su nešto posebno, pogotovo kada igramo pred našim navijačima, na Koševu. Momcima želim puno sreće i nadam se da će utakmica proći dobro”, izjavio je Velkoski, koji se na kraju razgovora, osvrnuo i navijače Fudbalskog kluba Sarajevo.

“Uvijek su bili uz nas i kada je teško, pružaju podršku. Vjerujem da ćemo se maksimalno boriti na svakoj utakmicu i biti bolji uz njih. Presretan sam što sam ponovo tu.”