Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velšani neće trenirati u Zenici, u izolaciji dočekuju meč sa BiH

gareth bale

Fudbalski reprezentativci Velsa, predvođeni svojom prvom zvijezdom, prvotimcem Real Madrida Garethom Balom u Bosnu i Hercegovinu stižu u petak čarter letom. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo trebali bi stići u 16,40 sati.

Potom će se zaputiti ka Zenici, gdje će dan kasnije igrati utakmicu devetog kola grupe „B“ kvalifikacija za EURO 2016 protiv nacionalnog tima BiH. Chris Coleman, selektor Velsa, pred „sudar“ u kojem ova reprezentacija ima priliku osigurati plasman na Evropsko prvenstvo „Francuska 2016“, odustao je od klasičnog toka priprema. Velšani na stadionu „Bilino polje“ tako neće obaviti uobičajeni oficijelni trening u UEFA terminu (dan pred meč) te će do utakmice boraviti u „izolaciji“, javlja Anadolu Agency (AA).

Utakmica devetog kola kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Velsa igra se u subotu na stadionu „Bilino polje“ u Zenici sa početkom u 20,45 sati

Sve što će uraditi prije susreta na tlu BiH, Coleman i jedan od reprezentativaca obratit će se medijima na obaveznoj konferenciji za štampu na stadionu „Bilino polje“, zakazanoj za petak u 18,30 sati.

Sa druge strane, reprezentativci BiH nakon što se danas okupe u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici, prema prvobitnom planu selektora Mehmeda Badarevića, do utakmice sa Velsom obavit će pet treninga. U četvrtak će imati slobodan dan, a većinu treninga Baždarević i njegovi saradnici u stručnom štabu odlučili su zatvoriti za javnost.

Posljednju provjeru pred duel u kojem BiH trebaju tri boda u borbi za plasman u baraž EP-a popularno zvani „zmajevi“ imat će u petak od 19,45 sati na stadionu „Bilino polje“, na kojem će prethodno imati i službenu press konferenciju.

Utakmica grupe „B“ devetog kola kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Velsa igra se u subotu na stadionu „Bilino polje“ u Zenici sa početkom u 20,45 sati. Velšanima za direktan plasman na EP treba samo bod, dok mora jurišati na puni plijen u trci sa Izraelom za treće mjesto.

Poslije osam kola na tabeli grupe „B“ vodi Vels sa 18 bodova, jednim više od Belgije i pet od Izraela. BiH je četvrta sa 11, Kipar ima devet, a Andora je bez bodova.

U preostala dva meča devetog kola grupe „B“ u subotu od 20,45 sati sastaju se Andora – Belgija i Izrael – Kipar.