Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ventura uslovio Balotellija: Mora dokazati da može igrati za Italiju

ventura-balotelli

Selektor italijanske nogometne reprezentacije Giampiero Ventura otvorio je vrata izabrane vrste Mariju Balotelliju, ali zločesti momak svjetskog nogometa još će morati dokazati da je spreman igrati za reprezentaciju prije nego što joj se priključi.

Nakon što je u prošle dvije sezone, a igrao je za Liverpool i Milan, Balotelli postigao tek po jedan ligaški pogodak u svakoj od takmičarskih godina, nekoć silno talentovani napadač ponovno je golgeterski raspoložen.

Istakao je i kontraverzni napadač da bi volio da se vrati u reprezentaciju Italije, mnogi su vjerovali da bi već sada mogao da dobije poziv novog selektora, ali se to ipak nije desilo.

Ventura ga ovoga puta nije pozvao, ali je rekao da nema ništa protiv njegovog povratka među “Azzurre”.

“Izjavio je neke stvari koje prije nekih tri godine vjerovatno ne bi, ali to su riječi, a mene više zanimaju činjenice. Ne postoji problem zvan Balotelli i niko ne sumnja u njegovu kvalitetu i talent. O drugim stvarima već se može razgovarati. Kvalitetu posjeduje, ali mora dokazati da može igrati za tim. Nadam se da će igrati dobro, ali sve što sam dosad vidio tek su riječi. Ne možete izgraditi dvorac na frazama. Mora se shvatiti ko je uistinu sposoban nositi dres italijanske reprezentacije”, poručio Ventura.