Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vidal: Sa VAR-om Bayern bi imao još dvije titule prvaka Evrope

Arturo Vidal

Čileanski fudbalski reprezentativac Arturo Vidal ovog ljeta je pomalo iznenađujuće dres slavnog njemačkog Bayerna iz Minhena zamijenio slavnim španskim klubom Barcelonom. U razgovoru za španske medije istakao je da mu je najveća želja da sa “Barcom“ podigne pehar Lige šampiona, trofej koji ni sa Juventusom, ni sa Bayernom nije uspio osvojiti, prenosi Anadolu Agency (AA).

No, sjajni vezni fudbaler naglasio je da bi sa Bayernom dva puta postao šampion Evrope da je u Ligi šampiona korišten sudijski video asistent (VAR).

“Moja velika želja je trofej Lige šampiona. Znam da ga je Barcelona ranije osvajala, ali želim da ga osvojim sada. Želim da osvojim sve trofeje. Žao mi je što nisam taj trofej osvojio dok sam bio u Bayernu. Sa VAR-om Bayern bi imao još dva naslova šampiona Evrope“, kazao je 31-godišnji Vidal.

Bayern je pet puta bio šampion Evrope, posljednji put u sezoni 2012/13, kada je u finalu na londonskom Wembleyju savladao Borussiju Dortmund sa 2:1.

Čileanac je karijeru počeo u Colo-Colu iz kojeg je 2007. godine prešao u Bayer Leverkusen. Nakon četiri sezone u Bundesligi prelazi u Juventus, a 2015. godine vraća se u Njemačku, potpisavši za minhenski Bayern. U dresu “bavarskog diva“ odigrao je 123 takmičarske utakmice i postigao 22 gola. Za reprezentaciju Čilea nastupio je 100 puta uz 24 pogotka.